De beul uit het Oosten deed genadeloos zijn werk. Hij strafte, hij zag, hij kwam en overwon. Vasco Metten delfde het onderspit in de partij tegen Cees van der Zee. Omdat die andere beul uit het Westen ook zijn tegenstander genadeloos afstrafte, t.w. Balla tegen H.Keesman, hebben we nu een nieuwe koploper. Nu zijn alle poten onder de kruk van Henk doorgezaagd. Hopelijk voor Henk groeien ze snel weer aan.

Ed Hoes was bijzonder in zijn nopjes met de snelle overwinning op zijn opponent Jack Glas. Ondergetekende was ook al na 20 minuten klaar door een enorme blunder van Axel Zee. De partij was 12 zetten oud. De Lasker Trap(Lasker-val) werd uitgerold en werd in eerste instantie goed door Axel gepareerd. Maar de hebberigheid om een pionnetje op zet 12 in het centrum te slaan, kostte hem zijn dame door een ‘smerig’ vorkje van een zwart paard.

Chris Keesman had al zijn concentratie nodig tegen Abel Hoogvliet. Abel begint al beter te schaken, dus Chris moest aan de bak. Geduldig heeft Chris zijn stukken allemaal op de juiste positie gemanoeuvreerd. Een paard, loper, dame en toren staan allen in de aanval. Een offer van een paard volgt. Een witte loper wordt met schaak geslagen. Maakt niet uit bij Chris. Hij heeft al berekend dat hij mat in 3 zetten afdwingt. Jammer Abel, en van harte gefeliciteerd Chris.