Bovenaan de ranglijst maakten Keesman en Van der Zee zich op voor een nieuwe titanenstrijd. Lange tijd was er evenwicht op het bord. Totdat Henk een pion op de c-lijn kon winnen. Beide spelers hebben nog een loper en een paard. De stukken van Cees staan inmiddels achteraan op het bord om te verdedigen. Dat geeft Henk nog meer kans om aan te vallen. Heel knap weet hij zijn extra pion de doorslag te kunnen laten geven. Henk Keesman neemt weer afstand op de ranglijst ten opzichte van de rest.

Een verrassende uitslag was die van Peter Stam tegen Wim Slootweg. Wim kwam zodanig in de penarie, dat hij besloot niet meer verder te willen spelen. “Ik vind het wel mooi geweest Peter”, zei hij. Door zijn overwinning maakt Peter een grote sprong in het klassement naar plaats 13. Sjapoo Stam!

Chris Keesman en Mirsad Džaníć hadden een boeiende partij neergezet. Chris had nog 26 seconden over, Mirsad nog een half uur. Chris stond schaak. Het paard van Mirsad stond op b3 en viel de koning op c1 aan, en ook de toren op d2. Chris pakte zijn loper om op h6 te slaan en zodoende zwart schaak te zetten. Als wedstrijdleider dien ik bij onreglementaire zetten in te grijpen volgens artikel 7.5.1 van de FIDE-regels voor het Schaakspel. Ik had de spelers erop gewezen dat er een onreglementaire zet was uitgevoerd. Chris had zeer weinig tijd en vond dat hij niet verder moest spelen, omdat hij niet gezien had dat hij schaak stond. De sterke reeks van Džaníć werd weer uitgebreid. Sterk gespeeld Mirsad!

Puzzel van de week: zwart aan zet en wint.

Oplossing puzzel van vorige week: ….,Txe1+; Txe1, Lxf2+; Kxf2, Dxd3