Op https://tatasteelchess.com kunnen wij de ontknoping volgen van het TATA-steelchesstournament 2024 die morgen plaatsvindt in Wijk aan Zee. Momenteel gaat Nodirbek Abdusattorov aan de leiding met 7.5/11. Onze schaakvrienden Henk van Ginkel en Henk Keesman doen mee aan de tienkamp.

Er stonden eindelijk weer eens een behoorlijk aantal partijen op het programma. Dertien stuks in totaal. De partij tussen Zarco Zwier en Mariusz Wojtkiewicz leek op een overwinning voor Zarco te gaan afstevenen. Ik heb het eind niet gezien, maar volgens mij had je hem binnen kunnen slepen Zarco. Blijf volhouden, het zit er aan te komen!

Werner de Groot mocht zich weer eens bewijzen aan Wim Slootweg. Dat Werner een goed seizoen draait, laat hij nu ook weer zien. Van Werner wint men niet zo gemakkelijk. Het punt werd gedeeld.

Sido Quarré kwam met wit uit tegen Jur Visser. Sido kwam een pion voor te staan. Maar Jur bleef rustig verdedigen en daar kwam Sido niet zomaar doorheen. Uiteindelijk bleek het inzicht van Sido net iets ruimer, en kon daardoor zijn winst verzilveren.

Rowan Koomen schaakte tegen Khristy Tsap. Met beide nog een witveldige loper en wat pionnen op het bord werd remise overeengekomen.

Oplossing van de (veel te moeilijke) puzzel van vorige week luidt als volgt:

Hier een nieuwe puzzel voor de liefhebbers:

Zwart is aan zet. Wat zijn de beste 3 vervolgzetten?