Op vrijdagavond konden wij weer een nieuw lid verwelkomen. Ace Kromwijk is zijn naam. Ik hoop dat je er veel plezier aan mag beleven Ace. De één komt, de ander gaat. Joshua Tobelem heeft aangegeven te stoppen bij ons als lid door externe omstandigheden. Het ga je goed Joshua.

Een knappe overwinning werd behaald door Peter Stam op Jack Glas. Al vrij snel op de avond was meer dan het halve bord al leeg. Stukken werden over en weer geslagen, en om 21:00u was hun eindspel begonnen. Dit duurde nog wel anderhalf uur. Beide spelers hadden een witveldige loper, een toren en wat pionnen over. Peter stond een pion voor. Bovendien stond die op de zevende rij, en dat bleek een doorn in het oog van Jack. Uiteindelijk capituleerde Jack, en gaf zijn tegenstander de hand.

Jeroen Graaf kwam met wit uit tegen Chris Keesman. Chris kon na de opening zijn positie steeds meer verbeteren. Jeroen was gedwongen om te verdedigen. Dat ging lange tijd goed, maar een d-pion die geslagen werd, was over het hoofd gezien. Chris met nog een paar minuten op de klok bleef aanvallen. Een ‘smerige’ truc van Chris op het eind, bracht hem de overwinning. Goed gespeeld man.

Ivo Tamboer speelde tegen Arnold Hoogvliet. Ivo kwam een loper voor. De pionnen van zwart stonden bijna allemaal op witte velden. De loper van wit was zwartveldig. Met beide spelers beschikkend over een dubbele toren, leek het erop dat Arnold ondanks de loper achterstand de boel dicht kon houden. Maar dat bleek een illusie. Ivo ging er met de winst vandoor.

Puzzel voor de liefhebber, mat in 7!