Op een stormachtige vrijdagavond werd er weer geschaakt in De Nieuwe Doelen. Na zeer ernstige gesprekken te hebben gevoerd met Jack Glas en Cees Miedema, over hun tegenstanders die later of geheel niet op kwamen dagen, konden de wedstrijden beginnen.

Arnold Hoogvliet had al voor de partij begon te kennen gegeven dat hij waarschijnlijk wel weer zou verliezen van André Mantel. Ik had Arnold verteld dat ik aan de sterren kon zien dat dit niet het geval zou zijn. En wat bleek, na een aanval van André was André zijn verdediging vergeten. Een loper werd door Arnold geslagen en de koningsstelling van wit lag al bijna helemaal open. André wist toch weer een stuk terug te winnen en uiteindelijk werd het remise.

De heer Klokkers werd, helaas voor hem, vakkundig van het bord gemept door Henri Stouten. Het leek op een gegeven moment wel snelschaak. Dat is pas volgende week jongens!

Sido Quarré kwam met zwart uit tegen Ivo Tamboer. Ivo is zeer aanvallend ingesteld en lijkt nergens bang voor. Na lang zwoegen van beide spelers, kwam Sido een loper voor. Een witveldige, en alle pionnen van wit stonden op zwart. “Hmm, ik bied je remise aan”: hoor ik Ivo zeggen. Even kijken naar de stelling. Sido wil nog even kijken wat er in zit. Goede keus Sido, het leverde jou de winst op.

Marco Groot had een black out tegen Eugene Koomen. Marco zat nog in de sinterklaassfeer en gaf als cadeau zijn dame weg. Na 10 zetten gaf Marco Eugene een hand.

De kerst staat voor de deur. Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen toe, en hopelijk zie ik jullie volgende week op het Eindejaarstoernooi van 29 december.

Dit is de oplossing van de puzzel van vorige week.