Er werd geschaakt op donderdag 14 december door ons tweede team in Heerhugowaard. Mede door de overwinningen van Stam en Stouten werd de eindstand 3-3. Op vrijdagavond stonden 11 partijen op het programma. Wederom waren er weer behoorlijk wat afzeggingen. Tom Balla is bezig met verbouwen en zit volgens mij vast in de spouwmuur; als je hulp nodig hebt om los te komen Tom, dan moet je maar even bellen.

De winter is in aantocht, en we zitten bijna alweer op de helft van het seizoen. De hoge positie van Ed Hoes is bijzonder knap te noemen. Eens kijken wat de volgende helft voor hem teweeg brengt. Afgelopen vrijdag wist hij Werner de groot op remise te houden, die op zijn beurt ook een goede start heeft doorgemaakt.

Ik mocht tegen Marco Groot schaken. Op zet 5 waren we al uit de theorie. Dat kán soms juist goed zijn, maar wat wij lieten zien op het bord was niet echt hoogstaand. Op zet 21 speelde Marco a4, en ik voelde niet aan waar de stelling om draaide. Nadat ik ook nog eens een volle toren weg blunderde op zet 30, gaf ik Marco een hand. Mijn tank was blijkbaar leeg.

Toch was ik deze avond af en toe aan het gniffelen. De partij naast mij van Peter Stam tegen Abel Hoogvliet was interessant om te volgen. Abel kwam een stuk voor in de eindstelling. Peter Stam hoorde ik tegen Abel zeggen:” Ik bied je remise aan.” Abel had terecht schijt aan de gevestigde orde en speelde geconcentreerd door. “Nou, maak het dan maar af ook” : zei Peter op het laatste moment. Marco zei met een grote glimlach: “Volgens mij is -ie- daar al een tijdje mee bezig.” En dus pakte Abel opnieuw weer de winst door Peter mat te zetten.

Voor Jur Visser stonden de sterren allemaal op de juiste plaats op vrijdagavond. Op een verpulverende manier wist hij korte metten te maken met Mariusz Wojtkiewicz. Knap gespeeld Jur.

Nog een puzzeltje voor de liefhebbers:

Wit is aan zet, wat is het beste vervolg?