Allereerst een huishoudelijke mededeling voor diegene die aanwezig waren op vrijdagavond 1 december: Zarco heeft geconstateerd dat hij corona heeft. André is hier al van op de hoogte, en de rest nu dus ook.

Cadeautjes zijn er meestal om uit te pakken. Helemaal rond sinterklaastijd. En dat laat Vasco Metten niet aan zich voorbij gaan. Zijn tegenstander Henk Keesman was vergeten zijn eerdere cadeautje uit te pakken. Na het einde van het middenspel kwam Vasco ineens terug vanuit een mindere stelling. Alle seinen sprongen op groen. Rond de 40e zet won Vasco de dame voor een toren, en dat was de de tweede poot van de troon van Henk Keesman die er werd afgezaagd. Gelukkig voor Henk is die troon van massief eikenhout, dus die krijg je niet metéén om. Vasco stijgt door deze overwinning naar de tweede plaats. Proficiat Vasco!!

Een vreemde partij werd gespeeld door Eugene Koomen en Mirsad Džaníć. Uiterst voorzichtig begonnen beide heren aan het schaakspel. Stukken met terugtrekkende bewegingen zonder dat daarvoor een aanleiding was. Mirsad had besloten met zwart lang te rokeren. In de notatie van Eugene staan ook interessante dingen. Bijvoorbeeld zet 25 voor wit : Pxfi, en voor zwart: O4i. Geen idee waar het voor staat, maar ja, ik ben niet alle talen machtig. Hieronder de stelling tot en met zet 24.

Stockfish analyse geeft -/- 1.5 voor wit. Uiteindelijk was Mirsad de verliezer, en kon Eugene na 3 verliespartijen achter elkaar weer eens een zege bijschrijven.

De oplossing van de puzzel van vorige week luidt als volgt:

Veel plezier allemaal met het uitpakken van de cadeautjes komende week. (Dus niet het papier eromheen laten zitten Henk.)