Binnen in de Nieuwe Doelen kunnen we merken dat het herfst is. De wind loeit zo hard dat we dat binnen goed kunnen horen. Regen en hagel komt voorbij. We zijn al weer in periode 2 aanbeland. Nieuwe periode, nieuwe kansen. Er stonden maar liefst 13 partijen op het programma.

Bovenaan werd weer eens een familievete uitgevochten. Chris Keesman versus Henk Keesman. Chris had zijn stelling zorgvuldig opgezet. Met een driedubbele aanval op een loper van Henk, kwam hij een kwaliteit voor te staan. Tegen 23:30 uur stond Chris twee pionnen voor, maar vanwege tijdnood had hij Henk remise aangeboden. En Henk moest dit wel aannemen.

Cees van der Zee mocht deze keer met wit tegen Eugene Koomen schaken. De weerstand van Eugene werd laat gebroken. Cees klimt door zijn overwinning naar de tweede plek.

Henk van Ginkel was er gelukkig ook weer. Hij mocht tegen Marco Groot spelen. Henk, voorover gebogen, handen wrijvend over het hoofd, wuppend op zijn stoel, diepe concentratie. Als ik nou dat pionnetje naar voren schuif. . . ., kan ik daar een stuk offeren? O wacht ‘ff’, dan komt hij binnen met zijn Dame. Iets anders bedenken. Als hij die pion naar voren schuift. Nee, da’s niet goed, dat ziet hij vast ook. Kan ik hem verleiden om een vork te geven op mijn torens en mijn Dame? Krijg ik daar een matdreiging mee? Hmmmm, ik zie het nog niet helemaal.

Op zet 18 heeft Henk c4 gespeeld. De engine geeft aan dat wit -/-3.6 punten achter staat. Dat blijft zo als Marco h6 had gespeeld. Maar Marco speelt g6, en nu geeft Stockfish aan dat het precies weer gelijk is. Uiteindelijk werd door zetherhaling remise overeen gekomen.

Oplossing puzzel vorige week:

Nieuwe puzzel:

Wit is aan zet. Wat is voor wit het beste vervolg?