Op vrijdagavond 17 november waren 30 mensen in De Nieuwe Doelen aan het schaken. De gasten uit Hoorn van Caïssa-Eenhoorn3 werden verslagen door ons tweede team van KTV. De langstdurende partij van de avond werd door Jack Glas winnend afgesloten tegen ons voormalig lid Nizar Alayoubi, die door zijn klok heen ging. De uiteindelijke uitslag werd hierdoor 3,5-2,5. Mooie overwinning heren!

Henk Keesman is weer terug van vakantie, en hij kwam uitgerust genoeg thuis om de degens met Mirsad Džaníć te kruisen. Een venijnig pionnetje op de d-lijn deed de witte stelling van Mirsad kraken. De achtste overwinning voor Henk Keesman is een feit, waarmee hij soeverein bovenaan staat. Het enige smetje op zijn lijst is Metten.

Over Metten gesproken, die kwam met wit uit tegen Marco Groot. Lange tijd ging de strijd gelijk op. Hieronder staat op één zet na de eindstelling, en die laat zien dat Vasco 7.9 punten voorsprong geeft wanneer hij Pd7 speelt. Laat hij nou net díe zet doen. Veel tijd op de klok stond er niet meer voor Marco en dat zal mede een rol gespeeld hebben.

Marco capituleerde na Pd7 meteen. Over en uit!.

Ondergetekende kwam tegenover Stephen Dekker te zitten. De partij leek in het begin in het voordeel van Jeroen Graaf uit te komen. Na 16 zetten kwam ik een stuk voor, maar door de scherpe berekening van Stephen, verdiende hij het stuk terug. Later in de partij liet ik mij piepelen door een stuk weg te blunderen. Gelukkig voor mij was er een ingewikkeld eindspel met allebei een toren. Stephen had nog wel 2 pionnen, maar ik kon remise claimen op zet 70! door drie maal dezelfde stelling op het bord te constateren. Tja Stephen, je had hem moeten winnen, maar toch goed gespeeld.

De oplossing van de puzzel van vorige week luidt als volgt:

En een nieuwe puzzel voor de liefhebbers:

Wit is aan zet. Wat zijn de beste 5 volgende zetten?