Op een nog steeds heerlijk zomerse vrijdagavond midden september werden de degens weer gekruist in ons favoriete onderkomen De Nieuwe Doelen, en werden wij weer goed bediend door onze nog ‘favorietere’ bardame Carina.

Ed Hoes wilde eerst weten tegen wie hij moest spelen. Toen hij hoorde dat hij tegen Alex Brouwer moest, zei hij dat hij maar beter naar huis kon gaan. Maar. . . . . . . Ed speelde een behoorlijke pot en ondanks dat hij een kwaliteit achter stond, werd het toch remise. Zeer netjes Ed.

Jeroen Graaf mocht tegen Ryan Klokkers. En hier had de stunt van de avond kunnen plaatsvinden. Na een slecht begin van Jeroen en geniale tegenzetten van Ryan, had Ryan na 15 zetten zo goed als de winst binnen. De ‘engine’ gaf Ryan een voorsprong van +5!! Helaas kon hij zijn veel betere positie niet uitbuiten, en na wat onnauwkeuriger zetten verloor hij uiteindelijk toch nog.

Khristy Tsap mocht tegen Herman van Stralen spelen. De jongste tegen de oudste. Herman is lekker op dreef. Na een vrijwel gelijke stand in het middenspel wist Herman het spelletje toch weer in zijn voordeel uit te laten komen.

Bij de familie Keesman zal het nog wel een tijd onrustig blijven. In het duel om de kop, (slappe hap Tom Balla koos veilig voor zijn 40%) ging het er woest aan toe. Chris kwam een stuk achter en had twee pionnen ter compensatie, maar zijn stukken werkten niet goed met elkaar samen. Vader Henk lachte in zijn vuistje zijn zoon uit, en pakt daarmee de nummer-één-positie.