De geruchten gingen al rond de schaakmiddagen wel eens onderbroken kunnen worden door de extra maatregelen die in de persconferentie die avond afgekondigd zouden worden. Maar ondanks dit nieuws (of dankzij dit nieuws) waren er toch 24 schakers die hun potje speelden in de Nieuwe Doelen.

Cees van der Zee mocht het opnemen tegen Adri Haakman. Adri Haakman sinds twee weken koploper maar werd wel op de voet gevolgd door Marco Groot. Dus de druk op Adri was hoog om zijn partij tegen Cees van der Zee te winnen. Cees had alleen andere plannen en kon met de witte stukken een mooie aanval uitvoeren waardoor Adri zich gewonnen moest geven. Dus een kans voor Marco Groot om in zijn partij tegen Vasco Metten de nummer 1-positie te veroveren. Het enige wat hij moest doen was de winst pakken, maar ook hier was de tegenstander Vasco Metten niet bereid om hieraan mee te helpen. Vasco won met de zwarte stukken en Adri bleef dus bovenaan staan.

Door de uitslagen hierboven beschreven blijft het wel ongemeen spannend aan de kop. De top 7 staat binnen 100 punten, er is dus nog niets zeker.

Daniel Verberne speelde wederom een goede partij, ditmaal tegen Daniel Hoenderdos en slook de partij ook winnend af. Hierdoor sluipt hij de top-10 binnen, een zeer goede prestatie. Peter Stam is nog steeds goed in vorm en wist ook ditmaal punten te pakken, in zijn partij tegen Axel Zee pakte hij zelfs de volle buit.

Jelmer Hoekstra kon in zijn vierde partij bij KTV zijn eerste overwinning bijschrijven, hij won zijn partij tegen Alejandro van Dijk.