Onze turbulente competitie is alweer verstreken. Op vrijdagavond werden er nog 10 partijen gespeeld. Bij sommige daarvan werd er nog voor ereprijzen gespeeld. Maar de belangrijkste prijs was vorige week al bekend. Nummers 1, 2, en 3 Groep I zijn H. Keesman, C. v.d. Zee en V. Metten. In de partij tussen Balla en Metten werd er door beide spelers volledig op winst gespeeld, maar de heren waren deze keer aan elkaar gewaagd en werd er remise overeengekomen.

De spannendste strijd van de avond om plaats 1 en 2 in groep II ging tussen Alex Brouwer en Axel Zee. In onderlinge duels had Axel nog wel wat recht te zetten. Maar Alex Brouwer liet weer eens zien dat hij ogenschijnlijk met gemak een meer dan degelijke stelling op het bord kan neerzetten. Na het einde van het middenspel staat Alex beter. Beide spelers hebben een witveldige loper en een paard. De pionnen van zwart staan bijna allemaal op zwarte velden, en dus kan Alex’ loper veel meer velden bestrijken. Dhr. Brouwer biedt remise aan. Wetende dat hij toch al boven Axel staat, en dat zijn stelling beter is, kan Axel dit eigenlijk niet in de wind slaan. Axel neemt het aan. Nummer 1, 2 en 3 in groep II : Alex Brouwer, Axel Zee en Mirsad Džaníć.

In groep III is Peter Stam knap eerste geworden. De tweede plek is weggelegd voor Werner de Groot en op de derde plaats is Daniël Hoenderdos geëindigd.

De strijd om plek 1 in groep IV is al voordat de wedstrijden begonnen bekend. Abel Hoogvliet draait dit seizoen bijzonder goed. Hij trof op vrijdagavond voor de vijfde keer Henri Stouten. Voor Henri begint Abel een beetje zijn ‘Angstgegner’ te worden. De remise van afgelopen vrijdag brengt de onderlinge stand op 4 uit 5 voor Abel. Werk aan de winkel Henri! De tweede plek in groep IV is op het laatste moment ingenomen door Ryan Klokkers. Door zijn winst op Ace Kromwijk is hij zijn concurrenten Arnold Hoogvliet en Jur Visser voorbijgegaan. De derde plek in groep IV wordt nu door Arnold en Jur ingenomen.

Komende vrijdag is er een afsluitend snelschaaktoernooi, en ik hoop jullie daar weer te zien.