Ons tweede team was in Abbekerk aan het schaken voor de bondswedstrijd tegen Aartswoud3. Henri Stouten was de enige die het volle punt wist binnen te slepen. De rest had blijkbaar een ‘offday’. Allemaal nullen op de scorelijst. Jammer heren, volgende keer maar weer beter.

Er stonden 10 partijen op het programma. Ivo Tamboer kwam met wit uit tegen Ace Kromwijk. Ivo is aanvallend ingesteld, maar Ace kwam deze keer met een allesvernietigende tegenaanval. Op prachtige wijze maakte hij het karwei af. Een toren én een dame op de 2e rij, plus nog eens een witveldige loper op e4 deden Ivo de das om. De tweede overwinning voor Ace is een feit. Gefeliciteerd Ace!

In de partij van Jur Visser en Arnold Hoogvliet bleef het heel lang heel spannend wie er met het punt vandoor zou gaan. Beiden hadden nog een toren, dame en een stuk of 5 pionnen op het bord. Geen van de heren was van plan zomaar te capituleren. Op een gegeven moment werd de spanning beide heren te veel en werd er remise overeengekomen.

Marius Wojtkiewicz kruiste de degens met Khristy Tsap voor de derde keer dit seizoen. Ook deze keer bleek Khristy verreweg de sterkste. Ondanks wat vermoeidheid bleef Khristy geconcentreerd haar opponent onder druk zetten waardoor zij weer een plaats op de ranglijst stijgt.