De 26e ronde van de interne competitie betekend ook dat periode 3 van het jaar afgesloten werd. Nog twee periodes te gaan en de kampioenen van de diverse groepen zijn bekend. Tijdens deze ronde wist Eugene Koomen gelijk te spelen tegen Vasco Metten. Adri Haakman kon de koppositie niet overnemen omdat hij niet de winst naar zich toe kon trekken in zijn partij tegen Henk Keesman.

De spanning om het kampioenschap is nog flink aanwezig. Vasco Metten voert de ranglijst aan maar wordt op de voet gevolgd door o.a. Marco Groot, Cees van der Zee, Adri Haakman en Tom Balla. Al deze personen staan met een verschil van nog geen 100 punten in de top van het klassement. Maar ook de nummers 6-9 kunnen door een overwinning nog flink stijgen in de stand.

In groep 2 doen Alex Brouwer en Eugene Koomen het erg goed. Ze staan nagenoeg gelijk in de stand om plek 1 in groep 2. Ook Theo Weel doet het erg goed hier en staat verdienstelijk derde.

In groep 3 is het ook nog niet uitgemaakt wie hier met de overwinning er van door gaat. Daniel Verberne, Herman van Stralen en Daniel Hoenderdos, staan momenteel in de top drie. Ook hier weer met een zeer klein verschil. Ook Henri Stouten ligt nog op de loer om een plek in de top drie te bemachtigen van groep 3.

In groep 4 staat Nizar Alayoubi ruim bovenaan, mede door een zeer goed begin van het seizoen heeft hij deze plaats ruimschoots verdiend. Nummer twee in groep 4 is Peter Stam kort gevolgd door Andre Mantel.

Er zijn dit seizoen nog 8 rondes te gaan en er is eigenlijk nog niets beslist, het belooft nog een spannende ontknoping te worden van het schaakseizoen 2021-2022