Op vrijdag 18 oktober werden er maar 10 partijen voor de interne competitie gespeeld. Dit kwam mede doordat KTV 2 zijn eerste thuiswedstrijd speelde tegen Groene Zes/Schaaklust. Beide partijen waren dus fris na de zomervakantie en konden hun competitie beginnen. Alex Brouwer verloor al snel door een goede aanval van Nico Weel. Hierdoor kwamen de bezoekers al snel op voorsprong. Nadat vijf partijen afgerond waren was de tussenstand 2,5-2,5. Axel Zee had in de laatste partij tegen Sido Quarré een pion meer maar hij zag niet hoe hij dit kon omzetten in de winst. De uitslag van deze partij was dan ook een remise waardoor de eindstand 3-3 werd.

In de interne competitie moest David Hanna Mattr zijn koppositie afgeven. Hij verloor zijn partij tegen Henk Keesman. Hierdoor wist Tom Balla de koppositie over te nemen. Henri Stouten speelde een goede partij tegen Arie Karreman en pas op het laatst van de avond moest Henri de overwinning laten aan Arie. Ook Herman van Stralen speelde een goede partij tegen Paul Grolman. Deze partij duurde ook de hele avond, Paul wist in het eindspel toch de partij naar zich toe te trekken.

Eus Thole won zijn partij tegen Jack Glas en Arie Huurman wist zijn eerste overwinning binnen te halen door te winnen van Tamara Harhuis.