1 ronde voor het het einde van het schaakseizoen 2018-2019 is de kampioen van KTV bekend. Tom Balla had nog een half puntje nodig om kampioen te worden. In een rechtstreeks duel met de nummer twee, Adri Haakman, wist hij dit puntje te behalen waardoor hij Adri Haakman opvolgt als kampioen van KTV.

Ook in groep 2 is de strijd om de nummer 1 gestreden. Jeroen Graaf is  kampioen geworden van groep 2. Hij wist niet te winnen van Paul Grolman, maar de nummer twee Alex Brouwer en de nummer drie Sido Quarre  eindigden hun partij met een remise. Alex speelde remise tegen Henk van Ginkel en Sido speelde remise tegen Wim Slootweg. Wim en Sido hadden vorige week ook al tegen elkaar gespeeld, doordat het in de laatste ronde mogelijk is om tegen dezelfde tegenstander te spelen konden zij op herhaling. Sido stond lange tijd er beter voor maar miste in het eindspel de cruciale zet om de winst naar zich toe te trekken. Zodoende werd het wederom remise net als vorige week.

In  groep 3 is de kampioen ook bekend, Theo Weel heeft voldoende voorsprong op David Hanna-Mattr. Beide spelers waren afwezig deze ronde zodat het verschil tussen beide niet kleiner is geworden. Hierdoor wint Theo groep 3.

In groep 4 is het nog wel spannend. In een onderling duel speelden Daniel Verberne en Rowan Koomen, resp de nummers 1 en 2 van groep 4. Rowan wist in het middenspel een pion te veroveren waardoor Daniel moest verdedigen om deze pion niet te laten promoveren. Het lukte Rowan uiteindelijk wel om te promoveren en met een dame tegen een toren kon Rowan de partij naar zich toe trekken.  Rowan gaat Daniel nu voorbij in de ranglijst van groep 4. Het verschil is maar klein zodat de beslissing wie groep 4 gaat winnen uitgesteld wordt tot de laatste ronde.