Alweer halverwege het seizoen 2022-2023. De eerste schaakavond van 2023, was een gezellig drukke avond, 14 partijen werden er gespeeld op deze avond. Voor de uitslagen kunt u terecht op op de site.

In groep 1 is Tom Balla de koploper halverwege het seizoen. Tom staat al gedurende het gehele seizoen op nummer 1, Henk Keesman blijft nog goed bij maar met de nummer drie Eugene Koomen is het verschil al erg groot. De spanning bovenin lijkt dus te gaan tussen Tom en Henk, Henk is wel de angstgegner van Tom, in de twee partijen dat ze tegen elkaar gespeeld hebben heeft Henk 1,5 punt gehaald dus dit kan nog wel spanning opleveren.

In groep 2 is Henri Stouten momenteel de leider. Hij beleeft een zeer goed seizoen waarbij hij mooie partijen speelt tegen op papier sterke tegenstanders. Het verschil met de nummer 2 Mirzad Dzanic is wel klein, Mirzad beleefde een lastig begin van het seizoen waarbij hij in de onderste helft van het klassement zat, maar door een goede tweede deel is hij nu gestegen naar plek 11. Wim Slootweg staat momenteel op de derde plaats.

In groep 3 doet Jack Glas het goed, hij staat momenteel op de 10e plaats, 6 plekken voor de nummer twee, Peter Stam, die ook een mooi seizoen meemaakt. Rowan Koomen staat momenteel op de derde plaats van groep 3, maar in zijn kielzog staan Leo van Balen en Werner de Groot.

In groep 4 staat Sonny Pronk ruim aan de leiding, hij staat op plek 18 van van het totaal klassement. Hij is wel wat gezakt de laatste weken, want hij heeft redelijk lang in de top 10 gestaan. Jur Visser en Jelmer Hoekstra staan op gepaste afstand op de gedeelde nummer 2 positie van groep 4 . Maar het verschil met Ryan Klokkers en Ivar Tamboer is zeer klein dus de spanning zit er nog volledig op.

Halverwege het seizoen kunnen we alvast een indicatie geven hoe het klassement er uit gaat zien maar we mogen nog 18 partijen spelen dus er kan nog van alles gebeuren. Meestal is de spanning aanwezig tot de laatste rondes dus we kunnen nog niet veel zeggen over het eindklassement.