Marco Groot verdedigde zijn eerste plaats tegen maar liefst 4 aanvallers. Tot en met plaats vijf is het enorm spannend wie het kampioenschap van 2021-2022 binnen gaat halen. Marco speelde gelijk tegen Jeroen graaf terwijl de de concurrenten de volle winst pakten. Waaronder Henk Keesman, in zijn partij tegen Eugene Koomen, door deze overwinning klimt Henk naar de nummer 1 positie. Met nog twee ronden te gaan is het verschil zo minimaal dat het lastig is om te zeggen wie kampioen van KTV gaat worden.

In groep 2 is het iets minder spannend maar ook hier zijn de ere plaatsen nog niet verdeeld. Het lijkt wel dat het podium in groep 2 bekend is maar in welke volgorde is nog niet definitief. Theo Weel, Eugene Koomen en Alex Brouwer moeten hiervoor nog strijden in de laatste periode.

Dezelfde situatie is er in groep 3, hier strijden Daniel Verberne, Herman van Stralen en Henri Stouten om de ere plaatsen. Ook hier is het verschil zeer miniem.

In groep 4 is de nummer 1 al bekend. Nizar Alayoubi is niet meer te achterhalen door André Mantel en Peter Stam. Zij moeten nog wel strijden om plaats twee, het verschil tussen beiden is maar 9 punten.

Volgende week op 29 april zal de 33e ronde gespeeld worden. 6 mei is er geen schaken en de laatste ronde zal dan gespeeld worden op 13 mei. Op 20 mei is het afsluitende snelschaaktoernooi.