Twee derde van de wedstrijden van de interne competitie zijn gespeeld, dit wil niet zeggen dat alle spanning uit de competitie is. Er kan beter gezegd worden dat dit nog helemaal niet het geval is. Op allerlei fronten wordt nog flink gestreden om kampioen te worden van zijn of haar groep. Ook wordt er natuurlijk gekeken naar de positie op de ranglijst van vorig jaar, een verbetering van die prestatie komt ook als geroepen.

Om te beginnen bij groep 1. Hier is alles nog mogelijk met nog 12 partijen te gaan. De top 4 zit erg dicht op elkaar, het verschil met plaats 1 en 4 is maar 35 punten. Henk Keesman klom dichterbij door te winnen van Arie Karreman. Tom Balla staat bovenaan maar dit wil dus niets zeggen over de eindstand.

In groep 2 is het ook spannend. Hier is duidelijk een afscheding tussen de top drie en de rest van de groep. Cees Miedema leidt deze groep, maar wordt op zeer korte afstand gevolgd door David Hanna Mattr(2 punten verschil). De nummer drie in deze groep is Eugene Koomen die zijn partij tegen Jeroen Graaf knap winnend afsloot.

Daniel Hoenderdos heeft in groep 3 een ruime voorsprong op de nummer 2 Werner de Groot. Kort daarop staat Henri Stouten met een achterstand van negen puntjes op Werner.

In groep 4 leidt Jur Visser de dans om het kampioenschap van groep 4. Nummer twee is André Mantel, nummer drie wordt op dit moment gedeeld door Eus Thole en Peter Stam.

Al met al is het over de gehele linie spannend en kan er in het laatste gedeelte van de competitie nog veel gebeuren. Een vereiste is dus om alert te blijven en de concentratie tot het einde van de competitie vast te houden.