Het was een avond voor mensen met een lange adem. Van de 10 partijen die op vrijdagavond werden gespeeld, waren om half 11 pas twee partijen afgelopen. Het duel tussen Mantel en Wojtkiewicz was interessant om te volgen. Beide heren bleven elkaar in evenwicht houden en er kwamen steeds minder stukken op het bord. Beiden hadden nog twee pionnen en een toren op het eind. Er werd lang gezocht naar een overwinning aan beide kanten, maar geen van de spelers liet dit toe waardoor het dan uiteindelijk toch remise werd.

Er waren mensen die een groot deel van de avond compleet gewonnen stonden. Marco Groot kon eigenlijk niet meer verliezen met een kwaliteit voor zo had men gedacht, maar de altijd fortuinlijke Henk Keesman wist ook deze partij in zijn voordeel te beslissen na een blunder van Marco. De koppositie is door Henk Keesman in beslag genomen.

Bij de partij van Eugene Koomen tegen Henk van Ginkel stond Eugene ook lange tijd iets beter. Maar de veerkracht van Henk is deze avond net zo groot als zijn naamgenoot, en met behulp van slechtere zetten van Koomen wist Henk de partij in zijn voordeel te beslechten.

De confrontatie tussen Ace Kromwijk en Wim Slootweg ging snel van start. Misschien wel te snel, want beide heren hadden niet goed op hun kaartje gekeken met welke kleur ze dienden te spelen. Maar geen zorgen, de wedstrijdleider zorgt dat de administratie hiervan weer op orde komt. Ace was op een gegeven moment gedwongen om een stuk te geven voor twee pionnen. Wim staat in de stelling hieronder al behoorlijk op winst, en zwart is hier aan zet.

Wim speelt hier Le3!? Schitterend bedacht, maar dat geeft wit de kans om g4 te spelen en de partij is weer helemaal in evenwicht. Maar Wim trok toch aan het laatste eind en kon de partij winnend afsluiten.